Srbija: Predsjednik Nikolić prima ratnog zločinca Momčila Krajišnika

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić sastaće se danas u Beogradu sa predsjednikom Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske” Momčilom Krajišnikom. Kakvu poruku sastanak jednog predsjednika i osuđenog ratnog zločinca šalje građanima BiH?

Možda činjenica da Nikolić prima pravomoćno osuđenog ratnog zločinca, čovjeka koji je odležao dvije trećine kazne od 20 godina zatvora za zločine protiv čovečnosti – ubistva, istrebljenje, progone na političkoj, rasnoj i vjerskoj osnovi, deportacije i prisilno premještanje Bošnjaka i Hrvata, najbolje govori o iskrenosti predsjednika Srbije kada govori o potrebi mira i razumijevanja između Srbije i Bosne i Hercegovine.

“RS ne može naprijed bez BiH niti BiH može naprijed bez RS. Ne može se lomiti između dva entiteta niti to treba raditi. Svi ljudi treba da su sretni i zadovoljni. Teško je godinama ponavljati da se ništa nije desilo, ali hajde da počnemo razmišljati tako”, kazao je Nikolić prije dva dana u Banjoj Luci.

Sastanak sa osuđenim ratnim zločincem upravo je prava potvrda Nikolićeve politike kako treba razmišljati kao da se ništa nije dogodilo u Bosni i Hercegovini, pa tako i Momčilo Krajišnik za Nikolića predstavlja osobu sasvim podobnu da bude primljena u kabinetu predsjednika jedne države koja je kandidat za članstvo u Evropskoj uniji. Jer se, eto, ništa nije dogodilo.

Kada se sutra sa TV ekrana budu smiješili Nikolić i Krajišnik, sve ljude koji vole Bosnu i Hercegovinu i zajednički život svih građana u njoj trebalo bi da obuzme jeza.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*