JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla: Potpuna normalizacija vodosnabdjevanja do večernjih sati

U noći između 13. i 14.01.2016.god., u širem regionu Tuzle, je došlo  do pojave obilnih snježnih padavina, usled čega je došlo do oštećenja elektro-energetskih vodova sa kojih se vrši napajanje električnom energijom izvorišta i postrojenja za vodosnabdjevanje Grada Tuzla.

Obzirom da su glavna izvorišta Stupari, Sprečko Polje i Cerik, u potpunosti, ostala  beze električnog napajanja došlo je do privremenog prekida u radu transportnih pumpi, odnosno napajanja glavnih  rezevoara, putem kojih se vrši distribucija vode, pa su neke zone grada trenutno ostale bez vode.

Obzirom na prioritet koji vodosnabdjevanje Grada Tuzla ima, kolege iz Elektrodistribucije su odmah stupile u akciju i vanrednim naporima, u vrlo kratkom roku, osposobile elektro napajanje Stupara i izvorišta sa Filterskim postrojenjem ”Spreča”.

Pošto je u vrijeme privremenog zastoja u napajanju električnom energijom došlo do ubrzanog pražnjenja zaliha vode iz rezervoara stvorila se potreba da se uključiti i postrojenje ”Fabrika vode” Cerik, kako bi se što prije dopunili rezervoari i vodosnabdjevanje normalizovalo.

Uz dogovor sa kolegama iz Elektrodistribucije vrlo brzo je i postrojenje ”Fabrika vode” Cerik dobilo električnu energiju i pušteno u rad.

Trenutno su svi potrebni sistemi vodosnabdjevanja Grada Tuzla u funkciji, vode ima dovoljno i očekujemo da se zapunjavanje rezervora i normalizacija stanja, upotpunosti završi do večernjih sati.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*