Zlato i srebro karatistkinjama Tuzla Sinbre na turniru u Samoboru

KBS „Tuzla Sinbra“ Tuzla je novu 2017. godinu započeo uspješno. U Samoboru je od 13. do 15. januara održan najmasovniji i najkvalitetniji karate turnir u Evropi. Na ovom velikom turniru osvojena je jedna zlatna i jedna srebrena medalja.

1.mjesto je osvojila Azra Bašić u kategoriji borbe mlađe seniorke -61 kg. Ubjedljivim rezultatima ostvarila je pobjede u 5 mečeva. U finalnom meču je savladala reprezentativku Kosova 5:0.

2.mjesto je osvojila Dina Mahmud u kategoriji borbe juniorke +59 kg. Svoje konkurentkinje savladala je u 5 mečava. U finalu je poražena od reprezentativke Hrvatske.

Učešće je uzelo 1.873 takmičara iz 27 zemalja od kojih i svjetske karate velesile poput Italije, Francuske, Azerbejdžana, Rusije, Švedske, Irana, Danske,Slovačke, Ukrajine. U ovoj izuzetnoj  konkurenciji takmičarke „Tuzla Sinbre“ su nastavile praviti sjajne rezultate po uzoru na svoje prethodnice, koje su ostavile neizbrisiv trag u bosansko-hercegovačkom, evropskom i svjetskom karateu.

Ove djevojke su još jednom dokazale da posjeduju izniman talenat i dokazale da su svojim znanjem i kvalitetom sposobne donijeti olimpijsku medalju u Bosnu i Hercegovinu. Iz KBS “Tuzla Sinbra” napominju da je karate sport  na programu ljetnih olimpijskih igara u Tokiju 2020 godine.

Takmičare je u Samoboru predvodio Fikret Selman, a na ovom takmičenju su još nastupili Belma Omerović i Amar Hadžimustafić.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*