Dejvis kup: BiH i Poljska danas igraju dublove

Drugog dana takmičenja u okviru 1. kola Prve grupe Euroafričke zone Dejvis kupa teniseri Bosne i Hercegovine i Poljske igraju meč dublova. U zeničkoj “Areni” Mirza Bašić i Tomislav Brkić igraće protiv Lukasza Kubota i Marcina Matkowskog.

Juče su odigrana dva meča nakon kojih reprezentacija Bosne i Hercegovine vodi protiv selekcije Poljske rezultatom 2:0.
U prvom meču Mirza Bašić je pobijedio najboljeg poljskog tenisera Kamila Majchrzakog, koji je zbog povrede zgloba noge predao meč pri vodstvu bh. tenisera od 2:0 (6:4, 6:3) u setovima.

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur savladao je Huberta Hurkacza i donio drugi bod reprezentaciji BiH. Džumhur je pobijedio Poljaka s 3:0 (7:6, 7:5 i 7:5).

U preostala dva meča singla, koja su na rasporedu u sutra, Džumhur će igrati protiv Majchrzaka, a Bašić protiv Hurkacza.

Za obje reprezentacije ovo je važna faza takmičenja, jer će pobjednik biti na jedan korak do svjetske Dejvis kup grupe u kojoj će od 2018. godina igrati najbolji teniseri svijeta.

Pobjednik meča Bosna i Hercegovina – Poljska će nastaviti takmičenje, kao gost, susretom protiv Holandije, koji će biti igran od 7. do 9. aprila. Pobjednik tog duela će izboriti plasman u Svjetsku grupu Dejvis kupa u kojoj igraju najbolje selekcije svijeta.

Ovo je prvi međusobni okršaj ove dvije selekcije od ulaska reprezentacije Bosne i Hercegovine u Dejvis kup, 1996. godine. Prvi put se takmiče u Prvoj grupi Euro-afričke zone, nakon pobjeda nad selekcijama Tunisa, Turske i Litvanije.

Prema trenutnoj rang listi Dejvis Kup selekcija, Bosna i Hercegovina je na 37. mjestu, dok je selekcija Poljske na 66. mjestu.

BHRT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*