Bh. teniseri nakon plasmana u drugo kolo: Šanse protiv Holandije su 50:50

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u dublu sa 3:2 u setovima savladala selekciju Poljske te se plasirala u dalji tok takmičenja. Gosti nisu imali izjava za medije, dok su naši teniseri vidno raspoloženi sa zadovoljstvom prokomentarisali današnji meč.

Selektor-igrač Tomislav Brkić je istakao kako su danas odigrali dobar meč.

“Meč je mogao otići na drugu stranu, ali rekli smo igrati opušteno i zadržali amo break, servirali dobro do kraja i to se sve dobro posložilo. Ovo je ekipa koja treba ostati na okupu i mislim da možemo napraviti dobar rezultat u nastavku takmičenja. Ovo je jedna od naših najboljih partija i prezadovoljan sam kako smo igrali”, izjavio je Brkić.

Mirza Bašić danas je pružio izuzetno jaku partiju, a na terenu pokazao istinsku borbu.

“Osim što smo izborili opstanak, idemo u drugo kolo gdje ćemo igrati protiv Holandije gdje imamo šanse 50:50”, izjavio je Bašić.

Istakao je kako je nakon jučerašnja dva seta i današnjeg meča se osjeća dobro, ali da će se sutra odlučiti ko će igrati singl.

Predsjednik TSBiH Senad Hadžimešić je čestitao momcima na zalaganju te da je odluka na savezu gdje će se igrati mečevi sa Holandijom.

Damir Džumhur danas je bio u ulozi trenera i u najtežim trenucima je bio tu da pomogne Bašiću i Brkiću.

“Da nam je neko rekao da ćemo pobijediti 3:0, svi bismo potpisali. Svako je dao svoj maksimum, moram čestitati Mirzi i Tomi. Odigrali su jedan od najboljih mečeva. Imamo dobar dubl i odličan smo kolektiv”, istakao je Džumhur.

Sutra su na rasporedu singl mečevi.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*