(VIDEO) U toku pripreme za festival dječje pjesme ˝Majski cvijet˝

Festival dječje pjesme ˝Majski cvijet˝ održat će se u Tuzli 20. maja.

Podsjećamo, Tuzla je nekada okupljala talentovane mališane iz regije koji su svoje muzičko umijeće prezentovali na festivalu ˝Majski cvijet˝. Festival je počeo s radom 1974. godine, a njegovi osnivači su bili Šimo Ešić, Vinko Krajtmajer i Branislav Pero Štumpf. Opstao je sve do početka ratnih dešavanja na našim prostorima, a nakon dugogodišnje pauze, ponovo će oživjeti.

Udruženje gradski dječji hor “Slavuj” i dirigent Renata Bagarić u dogovoru s osnivačem, ponovno pokreće festival dječje autorske pjesme, o čemu je bilo riječi u otvorenom programu Tuzla danas.

Raspisan je Konkurs za za dječje kompozicije koje će biti izvedene  20. Maja na Međunarodnom festivalu dječije pjesme “Majski cvijet” u Bosanskom kulturnom centru Tuzla. Jedan od uslova za prijavu na konkurs je da kompozicije ne smiju biti ranije objavljivane niti javno izvođene. Starosna dob izvođača je do 12 godina..

Odabir kompozicija obavit će stručni žiri, a  za kompozicije koje budu odabrane autori su dužni dostaviti instrumentalnu matricu do 1. Maja.  Za najbolje kompozicije, aranžmane, tekstove i izvođače na festivalu će biti dodijeljene nagrade.

Opširnije u priloženom videu…

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*