Federalni ministar Bukvarević posjetio premijera Tuzlanskog kantona

„Tuzlanski kanton ima najkvalitetniji Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih  porodica, te najviše pažnje posvećuje boračkim kategorijama“ rekao je tokom današnje posjete premijeru Tuzlanskog kantona federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, te dodao da se zakonska i druga rješenja iz našeg kantona koriste kao primjeri za uređivanje ove oblasti u drugim sredinama u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Između brojnih projekata pomoći borcima i njihovim porodicama ministar Bukvarević je danas posebno istaknuo projekte stipendiranja učenika i studenata, omogućavanje odrađivanja volonterskog staža, te stambeno zbrinjavanje socijalno ugroženih, te se na takvom odnosu prema borcima u ime Vlade Federacije BiH zahvalio premijeru TK Begi Gutiću i kantonalnom ministru za boračka pitanja Fahrudinu Skopljaku.

„Briga za borce i njihove porodice je stalna obaveza svih nas i Vlada Tuzlanskog kantona posebnu pažnju poklanja ovom segmentu svog rada. Rezultat toga jeste i zadovoljstvo svih boračkih saveza i udruženja na našem kantonu“ rekao je premijer Bego Gutić.

Tokom sastanka ministar Bukvarević je predstavio aktivnosti Federalnog ministarstva i plan djelovanja u ovoj godini. Kako je istakao, „budžet ovog ministarstva ove godine iznosi oko 575 miliona KM, a oko 60 miliona sredstava će kroz ispunjavanje određenih prava bit implementirano za borce i članove njihovih porodica na području Tuzlanskog kantona.“

Nakon sastanka u Uredu premijera Tuzlanskog kantona, federalni i kantonalni ministar su, s ciljem razmjene iskustava i planom implementacije budućih projekata upriličili radni sastanak sa predstavnicima boračkih saveza i udruženja“

(VLADA TK/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*