Uključiti tipične proizvode u turističku ponudu TK

U prostorijama Turističke zajednice Tuzlanskog kantona danas je održan radni sastanak na kojem su prisustvovali Dinka Huremović, direktorica Udruženja “Bosper” i Asim Bečić, voditelj Ureda Turističke zajednice TK. Bila je ovo prilika da se razgovara oko uključivanja tipičnih proizvoda sjeveroistočne Bosne i Hercegovine u turističku ponudu Tuzlanskog kantona.
“Turistička zajednica TK jedna je od institucija koje su se priključile Klasteru i žele da podrže rad malih zanatskih obrtnika i poljoprivrednih domaćinstava kroz zajedničku prezentaciju naših resursa i potencijala” , kazao je Bečić.

“Razgovarali o tome kako da potaknemo aktivniju zajedničku saradnju i upoznamo goste Tuzlanskog kantona sa tipičnim proizvodima koji osim kvaliteta nose u sebi priču o bogatoj prošlosti ovog područja ali i brigu ljudi za očuvanje tradicije i kulture. Afirmacija tradicionalnih jela, prehrambenih proizvoda i zanata može pomoći komercijalizaciji ovih proizvoda što se dalje nastavlja u vidu podrške razvoju ruralnih područja i doprinosi porastu prepoznatljivosti ovih područja te na taj način obogaćuju i turističku ponudu”, kazala je Huremović.

“Nadamo se da je ovo početak uspješne saradnje kroz koju ćemo doprinijeti uključivanju tipičnih proizvoda u turističku ponudu Tuzlanskog kantona”, dodao je Bečić.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*