Jednomjesečni pritvor za razbojništva u Ljepunicama i Lipnici

Kantonalni sud Tuzla je prihvatio prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Mirzu Alibašića (33) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo 4. februara 2017. godine  u društvenom domu u naselju Ljepunice kod Tuzle.

Alibašić,  i za  sada nepoznati saučesnik,  su osumnjičeni da su 4. februara 2017. godine u večernjim satima, maskirani i naoružani pištoljima,  ušli u društveni dom u mjestu Ljepunice, te uz prijetnju  da će upotrijebiti pištolje od četiri  posjetioca objekta utuđili  oko 550 KM i tri  mobilna telefona.

Alibašić je osumnjičen i da je nakon toga prislio jednog od oštećenih da ih svojim vozilom preveze na obližnju lokaciju, gdje su mu otuđili još jedan telefon, napustili vozilo i udaljili se.

Također, Kantonalni sud Tuzla je prihvatio prijedlog  tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Elvira Sadikovića (35) iz Tuzle  zbog postojanja osnovane sumnje da je, sa nepoznatim saučesnikom, počinio krivično djelo razbojništvo u pokušaju.

Postoji osnovana sumnja da su Sadiković i njegov saučesnik 16. avgusta 2016. godine, maskirani i naoružani automatskom puškom i  pištoljem, ušli u u objekat „Čitaonica“ u naselju Jasici-Lipnica u blizini Tuzle, te je saučesnik ispalio jedan hitac iz pištolja  tražeći novac od prisutnih a Sadiković je repetirao automatsku pušku.

Kada je jedan od posjetilaca pokušao spriječiti da opljačkaju prisutne, saučesnik ga je udario nogom u stomak, te su se obojica udaljili iz objekta.

U koordinaciji i zajedničkim aktivnostima sa Tužilaštvom, pripadnici OKP PU Tuzla i Sektora kriminalističke policije MUP-a TK su, radeći na otkrivanju počinilaca različitih krivičnih djela počinjenih u poslednjih nekoliko mjeseci  na području tuzlanske mjesne zajednice  Lipnica i naselja  Ljepunice i Jasici, utvrdili identitet  dvojice  osumnjičeih u navedenim događajima, nakon čega su 16. i  17. februara lišeni slobode.

Nakon kriminalističke obrade  osumnjičeni su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva.

Istraga u vezi sa ovim događajima  je i dalje u toku.

(Tužilaštvo TK/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*