Vučić i Nikolić usaglasili mjere po pitanju revizije presude

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić usaglasili su mjere i poteze po pitanju revizije presude po tužbi protiv Srbije, koju je najavio član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

U zajedničkom saopćenju predsjednika i premijera Srbije navodi se da su Nikolić i Vučić razgovarali o političko-sigurnosnoj situaciji u Srbiji i okruženju, saglasivši se da se Srbija nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjima, na koje je neophodno pružiti zajednički i sveobuhvatni odgovor državnog rukovodstva.

“Jedinstvo svih državnih funkcionera‎ u rješavanju regionalnih problema i izbegavanje krize najširih razmjera, prioritetni su zadaci i predsjednika Nikolića i premijera Vučića”, kaže se u zajedničkom saopćenju.

Predsjednik Srbije i premijer usaglasili su mjere i po pitanju odbrane vitalnih srpskih nacionalnih interesa povodom prijedloga za članstvo Kosova u UNESCO i Vijeće Evrope.

Dogovoreno je dnevno koordiniranje o ovim ključnim pitanjima za državu Srbiju

Nikolić i Vučić razgovarali su i o predstojećim predsjedničkim izborima u Srbiji, navodi se u saopćenju, prenosi RSE.

Oni su svoju dosadašnju saradnju ocijenili kao važnu, značajnu i uspješnu za Srbiju i dogovorili se da blisko sarađuju i u budućnosti.

(Federalna.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*