Premijera predstave ˝Tako je govorio Lepi˝ večeras u BKC-u Tuzla

Premijera predstave ˝Tako je govorio Lepi˝ bit će izvedena 25. februara u Tuzli.

„Tako je govorio Lepi“ je novi autorski projekat velikog filmskog i pozorišnog glumca Harisa Burine a nastajanje ove komedije poklopilo se sa snimanjem dugometražnog igranog filma „Balada o Pišonji i Žugi“ u kojem igra ulogu Lepog.

Burina je za premijerno izvođenje predstave odabrao Tuzlu a na press konferenciji je istakao da ima veliku tremu zbog toga što smatra da je pozorišna publika u našem gradu jedna od najboljih i najobrazovanijih.

S obzirom na to da je predstava ˝Tako je govorio Lepi˝ proizašla iz legendarne priče o ˝Pišonji i žugi˝, dobro poznatim likovima Zabranjenog pušenja, to pokazuje koliko je bliska veza između glumca i frontmena ovog benda. Zbog toga je bilo i neminovno da se priča ekranizuje u vidu filma, a predstava će zapravo predstavljati svojevrsnu reklamu samom  filmu.

U predstavi će se prepoznati Sarajlije, Zeničani, Tuzlaci, Mostarci, Sandžaklije ali i Crnogorci, Srbi, Hrvati, Slovenci i drugi, a posebno mjesto u predstavi zauzimaju anegdote o velikim ovdašnjim muzičkim, filmskim i sportskim zvijezdama.

Kako je istakao Haris Burina, cilj mu je da tokom izvođenja predstave publika zaboravi svoje probleme, da se nasmije, jer svakome je potrebno da makar na kratko pobjegne  od tmurne svakodnevnice.

Na ovu komediju publika željna smijeha je dugo čekala, a večer rezervisana za njeno premijerno izvođenje je zakazana 25. februara u Bosanskom kulturnom centru Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*