dav

GKSV Jedinstvo Tuzla: 2 pehara i 16 medalja za plivače Jedinstva

 

U subotu, 25.02.2017. godine u Banja Luci održan je međunarodni  plivački miting “Mladost kup 2017” na kojem su nastupila 374 takmičara iz 21 kluba iz Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, i Bosne i Hercegovine. Plivalo se u velikom 50 metarskom bazenu a takmičari su bili podjeljeni u starosne kategorije.

GKVS JEDINSTVO je nastupio sa 16 plivača i to: Tarik Hamidović, Almir Subašić, Berin Babović, Anes Ramić, Elmir Mujkić, Tarik Nuhbegović, Afan Gušić, Nora Milić, Ilvana Gušić, Emela Lukavica, Lana Kovačević, Isa Mandžić, Amor Tunjić, Luka Milić, Adrian Aba, i Almira Subašić a takmičare se vodili treneri Boris Novak i Dejan Maskijević.

Osvojeno je ukupno 16 medalja i dva pehara za najuspješnije takmičare po kategorijama.

Svakako najviše raduje da su u najmlađoj kategoriji, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji plivači Almira Subašić i Adrian Aba bili najuspješniji, a što je potvrda kvalitetnog i stručnog rada trenera kako kluba tako i Škole plivanja.

Medalje su osvojili:

Almira Subašić, jednu zlatnu i tri srebrene

Adrian Aba, dvije zlatne jednu srebrenu i jednu bronzanu

Tarik Hamidović, jednu zlatnu i jednu srebrenu

Almir Subašić, jednu srebrenu i jednu bronzanu

Berin Babović, jednu srebrenu i jednu bronzanu

Luka Milić jednu bronzanu

Anes Ramić jednu bronzanu

Ostvarenim rezultatima i popravljenim vremenima su zadovoljni i plivači i treneri, a klubu su  su najava rezultata koji dolaze u nastavku sezone. Iz Kluba žele sreću i još bolje rezultate na narednim takmičenjima svim plivačima, uz podsjećanje da trenutno vrše upis novih članova u Školu plivanja, svakog utorka i četvrtka od 17:30 na bazenu Hotela Tuzla.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*