Najbolji bh. bokser: Damir Beljo dobitnik plakete “Ponos nacije”

Damir Beljo, najbolji bh. profesionalni bokser i višestruki prvak, dobio je još jedno priznanje za svoj rad i zalaganje.

Naime, Sportski savez općine Zavidovići na dodjeli priznanja za najbolje sportiste i sportske ekipe Zavidovića u 2016. godini, kao i dodjeli priznanja za doprinos sportu, bh. bokseru je dodijelio plaketu “Ponos nacije”.

Trideset dvogodišnji Mostarac zahvalio je Predragu Praštalu iz Evropskog pokreta za BiH, načelniku Općine Zavidovići Hašimu Mujanoviću, kao i sportskom savezu i cijelim Zavidovićima.

– Najviše hvala dragom Bogu na toj čitavoj divnoj večeri u kojoj su me ugostili ti ljudi i dali mi priznanje za proteklu godinu, priznanje “Ponos nacije”. Hvala puno, a ja ovo priznanje opet dajem ovoj zemlji i svim ljudima koji žive u njoj, da svi prihvate jedni druge, da shvate sami da je ovo zemlja i Hrvata i Bošnjaka i Srba, a naravno i ostalih i da jednostavno to prihvatimo svi, a ne da nas kojekakvi političari zavađaju radi ličnih interesa –  poručio je bokser na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Beljo se 11. februara u Njemačkoj, nakon 11 mjeseci pauze zbog povrede, uspješno vratio u ring i pobijedio Rumuna Mihaia Macoveia nokautom u drugoj rundi.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*