Koncert povodom Dana nezavisnosti u BKC-u Tuzla

Povodom jednog od najbitnijih dana u novijoj historiji Bosne i Hercegovine, Dana nezavisnosti, Mješoviti hor „LegeArtis“ Tuzla uz suorganizaciju Grada Tuzla će održati koncert.

Koncert će se održati u petak 03. 03. 2017. godine, u BKC Tuzla sa početkom u 19:00 sati, a ulaz za sve posjetioce je besplatan.

Gost koncerta će biti poznati sarajevski Interreligijski hor Pontanima, koji djeluje već 20 godina. Hor Pontanima je odlikovan brojnim nagradam i priznanjima, i snimili su 6 albuma, nekoliko dokumentarnih filmova te objavili fotomonografiju „Lica Pontanime“. Publika će na koncertu moći da čuje višeglasne horske kompozicije duhovne muzike naroda Bosne i Hercegovine koje njeguje Interreligijski hor Pontanima, kao i poznati svjetovni horski repetoar u izvedbi Mješovitog hora „LegeArtis“ Tuzla uz vodstvo dirigenta ansambla Jasmina Hasića.

Mješoviti hor „LegeArtis“  osnovala je grupa građana, zaljubljenika u horsko pjevanje i od samog osnivanja bilježi velike uspjehe na polju vokalne muzike kako u BiH tako i šire. Za nešto manje od 5 godina postojanja Mješoviti hor „LegeArtis“ osvojio je 6 međunarodnih nagrada sa horskih takmičenja i šampionata, a nekada rame uz rame sa profesionalnim horskim ansamblima.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*