U Tuzli donatorsko veče smijeha “Hrabro srce” uz vodeće komičare regije

Udruženje građana Badminton klub “Tuzla” i JU “Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju” Tuzla došli su na ideju da organizuju DONATORSKU MANIFESTACIJU „HRABRO SRCE“ u cilju podrške djeci sa smetnjama u razvoju sa područja TK-a.

Naime, djeca sa smetnjama u razvoju sa područja cjelokupnog Tuzlanskog kantona i šire regije školuju se u JU „Zavod“, a ujedno čine i 70% članstva navedenog udruženja. S obzirom da su za njihov kvalitetan rad kako u školi u sklopu nastavnih i slobodnih aktivnosti tako i u Badminton klubu “Tuzla” koji je osnovan pri „Zavodu“ neophodni oprema i pomagala ovo je jedan od načina na koji ćemo pokušati da iste obezbijedimo.

Manifestacija će biti realizovana na visokom nivou, a centralni dio iste realizovati će se 23.03.2017. godine(četvrtak) u 20:00 sati u BKC-u Tuzla kada će nastupiti najpoznatiji STAND UP KOMIČARI IZ ŠIRE REGIJE (Pedja Bajović/Hrvatska, Filip Andronik/BiH, Srdjan Jovanović/Srbija, Hazim Mujčinović/BiH).

Važno je istaći da je učešće svih komičara na humanitarnoj/volonterskoj osnovi, a istim su se na različite načine u organizaciji pridružili i Bosanski kulturni centar TK – Tuzla, Motel “Rudar” Tuzla, Motel “Royal” Tuzla, ABF – Asmir Begović, Udruženje Wave, Radio Kameleon, RTV TK-a i dr. kojima se ovom prilikom od srca zahvaljujemo.

Zaista, u današnjem periodu ubrzanog života, primijetnog nedostatka empatije, solidarnosti i humanosti raduje nas činjenica da još uvijek postoje i “osobe I institucije” koje su spremne pružiti podršku i pomoć onima kojima je ista najpotrebnija.

Ovom prilikom, obraćamo se našim sugrađanima i široj javnosti da 23.03.2017. godine u 20:00h dođu u BKC Tuzla, i na taj način uz kvalitetan i opuštajući program podrže našu djecu. Na početku zabavnog programa biće izvršena i kraća aukcija potpisanog dresa nogometnog reprezentativca BiH Asmira Begovića.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*