Artsinteza priprema plesni festival u Tuzli

Artsinteza, Udruženje građana za razvoj kulture i umjetnosti iz Tuzle, svojim djelovanjem pomaže razvoj kulture i umjetnosti, kako u lokalnoj sredini, tako i na području čitave Bosne i  Hercegovine i regiona, realizujući svoje projekte i na širem internacionalnom nivou.

U proteklom periodu UG “Artsinteza” organizovala je niz značajnih manifestacija, izložbi, koncerata, plesnih predstava, multimedijalnih projekata, bila je izdavač i suizdavač brojnih publikacija, te ostvarila saradnju sa prestižnim galerijama i muzejima u zemlji i inostranstvu.

Udruženje zastupa jednog od najvećih bosanskohercegovačkih likovnih umjetnika Nesima Tahirovića i vrši produkciju njegovih izložbi ali i drugih kulturnih događaja.

U pripremi je projekat plesnog festivala u Tuzli, koji će biti održan u periodu od 5. do 7. maja 2017 godine. Na ovom festivalu će ugostiti trenutno najpopularniju svjetsku orijentalnu plesnu trupu Bellydance Evolution iz Hollywooda, koja će izvesti svoju najnoviju plesnu predstavu „Fantasm – Odyssey of Dreams (Šeherzadino putovanje) u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla 6. maja 2017. godine. Bit će organizovane i plesne radionice sa članovima trupe kao i mnogobrojni popratni događaji. Potvrđeno je učešće plesača iz raznih krajeva svijeta, kao što su Sjedinjene Američke Države, Venecuela, Moldavija, Češka, Italija, Španija, Švedska,
Njemačka, Poljska, Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina.

Na festivalu se očekuje više od 1.000 direktnih i  oko 300.000 indirektnih učesnika, saopćeno je iz Artsinteze.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*