Press konferenciju o stanju na Univerzitetu u Tuzli održao premijer TK

Press konferenciju u povodu aktuelnih dešavanja na Univerzitetu u Tuzli, danas je održao premijer TK BegoGutić. Konferencija je sazvana jer je premijer želio javnost upoznati sa konkretnim i dokumentima potkrijepljenim  informacijama.

Premijer TK sazvao je press konferenciju na kojoj je iznio svoj i stav Vlade TK, kada su u pitanju posljednja dešavanja na Univerzitetu  u Tuzli. Između ostalog,  istakao je da je rektor Univerziteta u Tuzli, srozao ugled Univerziteta za šest mjeseci koliko obavlja tu funkciju. Vlada će, kako je istakao premijer, pokrenuti pitanje odgovornosti i rektora i Upravnog odbora.

Ukoliko Vlada ne bude imala podršku Senata, premijer je istakao da će se pronaći način, a jedan od njih je i mijenjanje postojećeg  Zakona o visokom obrazovanju. Na pitanje da li za  postojeće stanje na Univerzitetu,  odgovornost snosi i Vlada TK, premijer je rekao da bi Vlada bila odgovorna da ne reaguje, što evo čini.

Na press konferenciji se pojavila, reagovala i izazvala reakcije i  profesorica Amela Begić, supruga profesora Zlatana Begića. Obratila se premijeru tražeći njegovo izvinjenje  i negodujući što i pored stručnosti i objavljenih djela,  ne može dobiti angažman na Univerzitetu u Tuzli, dok se na ta mjesta zapošljavaju  manje stručne, premijerove stranačke kolege.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*