GRADINA-Juni-2016-1-848x400

Otvaranje Centra za dojku

U cilju unapređenja i poboljšanja rezultata dijagnostike i liječenja karcinoma dojke Univerzitetski klinički centar Tuzla, u četvrtak, 16. marta 2017. godine, otvara Centar za dojku. U realizaciji ovog projekta učestvovala je i kompanija Avon koja je u okviru donacije renovirala jednu od čekaonica i poklonila ultrazvučni aparat koji će biti stavljen na korištenje pacijentima Centra za dojku. Svečana ceremonija otvaranja Centra planirana je za 10 sati, nakon čega su planirane izjave za medije.

Nakon svečane ceremonije otvaranja Centra za dojku u UKC Tuzla, u Hotelu Tuzla, sa početkom u 12 sati bit će održan okrugli sto na temu “Karcinom dojke, njegovo dijagnosticiranje i liječenje”.

Učesnici okruglog stola bit će: internista, onkolog doc. dr. Jasmina Alidžanović, internista, onkolog dr. Dijana Koprić, specijalista radijacijske onkologije prim.dr.Hasan Osmić, specijalista patološke anatomije doc.dr.med.sc. Jasminka Mujanović Mustedanagić, spec.plastične hirurgije, dr. Azra Pašić, spec.plastične hirurgije, dr. Mirsad Šekambet, specijalista med. radiologije dr. Mensura Burina i  specijalista med. radiologije dr. Hanifa Fejzić. Moderator okruglog stola bit će prof. dr. Fahrija Skokić.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*