Danas dvije uzvratne utakmice osmine finala Lige šampiona

Danas se igraju uzvratne utakmice osmine finala nogometne Lige prvaka u kojoj Juventus dočekuje Porto, dok će Lester biti domaćin Sevilji, uz prijenos na BHT1.

Juventus je u prvoj utakmici bio bolji od Porta rezultatom 2:0, a Sevilja je u prvom susretu na svom terenu savladala Lester rezultatom 2:1.

Oba susreta počinju u 20:45 sati.

Mnogo više uzbuđenja trebalo bi da donese revanš između Monaka – Mančester sitija u srijedu, u kojem će gosti braniti prednost od dva gola.

Konkretno, prvaku Engleske će za istorijski uspjeh biti dovoljna pobjeda od 1:0, za šta poslije 3:1 protiv Liverpula i Hala, a potom i deset dana predaha (četiri dana proveli su na mini pripremama u Dubaiju), vjeruju da imaju snage.

“Prije utakmice u Sevilji, samo smo željeli da zadržimo šansu za prolaz. Posljednje što želiš je da ti napune mrežu i da onda nemaš za šta da igraš revanš kod kuće”, rekao je Džejmi Vardi.

Engleski reprezentativac je poslije vodstva Sevilje od 2:0 (uz promašeni penal) postigao počasni gol, koji može mnogo da znači danas.

“Definitivno smo u igri i jedva čekamo tu utakmicu. Tamo nam je malo smetala i vrućina, na koju je Sevilja naviknuta. Sad ćemo da vidimo kako igraju na minus tri stepena”. rekao je Vardi.

Dok je Lester živnuo poslije smjene Klaudija Ranijerija, Sevilju kao da stiže umor od brojnih obaveza tokom zime. U subotu je na “Sančez Pishuanu” odigrala samo 1:1 sa nejakim Leganesom.

“Neporaženi smo posljednjih osam utakmica, ali moramo da igramo bolje. Nisam zadovoljan kako kontrolišemo igru. Ne igramo tečno i zato ne stvaramo mnogo šansi protiv ekipa koje se organizovano brane”, požalio se trener Horhe Sampaoli.
Raspored susreta:

utorak (20.45)

Juventus – Porto (prvi meč 2:0), Arena sport 1
Sevilja – Lester (1:2), Arena sport 3

srijeda (20.45)

Atletiko Madrid – Bajer Leverkuzen (4:2)
Monako – Mančester siti (3:5).

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*