Specijalna olimpijada BiH – Olimpijski plamen u Bruckander Muru

Sportisti Specijalne olimpijade BiH koji će učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama koje se od 14-25 marta održavaju u Austriju, sinoć su u večernjim satima stigli u Bruck/ Mur, gdje će ostati do 16. marta kada se  preseljevaju u Schladming i  Ramsau.

Danas je u Bruckander Mur stigao olimpijski plamen,  koji je prošlog mjeseca krenuo iz Grčke.  Ceremoniji dočeka olimpijskog plamena prisustvovao je i olimpijski Tim Specijalne olimpijade BiH. Nakon ispraćaja olimpijskog plamena upriličena je posjeta  znamenitostima grada Bruckaander Mura, a  svečani ručak  i prijem za naš  Tim  u hotelu Landskron organizovao je gradonačelnik  Bruck/ Mura gospodin Peter Koch.

Večera  za predstavnike RotaryBruck/Mur koji su domaćini Host Town programa  gdje je naša ekipa smještena i za reprezentaciju Specijalne olimpijade organizovali su   gradonačelnik i dogradonačelnik grada  Kapfenberga Manfred Wegscheider i Friedrich Kratzer..

Veliko iznenađenje za naše reprezentavce bila je posjeta nedašnjeg nogometnog  trenera Slobode, Veleža i Čelika, gospodina  Abdulaha Ibrakovića koji trenutno  uspješno vodi fudbalsku ekipu Kapfreneberga koji se takmiči u drugoj ligi Austrije.

Naša ekipa se već sutra seli u Šchladmig i Ramsau, gdje će se održavati ZO.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*