U Zenici sutra okupljanje nogometne reprezentacije BiH

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se sutra u Trening kampu Nogometnog saveza BiH u Zenici, gdje će se pripremati za susret kvalifikacija za svjetsko prvenstvo protiv Gibraltara, 25. marta u Zenici, te prijateljsku utakmicu sa selekcijom Albanije, tri dana kasnije u Elbasanu.
Selektor Mehmed Baždarević za ovo okupljanje pozvao je 24 nogometaša, kao i četiri rezervna igrača:

golmani – Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić;
odbrana – Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Edin Cocalić, Ervin Zukanović, Dario Đumić, Sead Kolašinac, Daniel Pavlović;
vezni red – Miralem Pjanić, Mario Vrančić, Gojko Cimirot, Sanjin Prcić, Amer Gojak, Edin Višća, Avdija Vršajević, Danijel Miličević, Rade Krunić;
napad – Riad Bajić, Vedad Ibišević, Armin Hodžić, Kenan Kodro i  Milan Đurić;
rezrve – Tomislav Tomić, Haris Duljević, Miroslav Stevanović i Samir Memišević.

Baždarević ističe da bh. tim ima dosta problema zbog povrijeđenih i suspendovanih, te igrača koji nisu u formi jer ne igraju u svojim klubovima.

– Vjerovatno svi misle da će biti lako, ali mi se moramo profesionalno i ozbiljno spremiti jer je pred nama važna utakmica na putu prema Rusiji. Gibraltar je nova reprezentacija koja nije napravila značajne rezultate. Gledali smo njihove utakmice i imamo prave informacije o načinu na koji igraju. Moramo biti izuzetno profesionalni, nastojati da igramo što bolje. Želimo da odradimo posao na najbolji mogući način i uzmemo ta tri boda  – kazao je Baždarević.

Selektor je dodao da će nastojati da ne mijenja sistem igre.

– Možemo nastupiti u formaciji 4-3-3 ili 4-4-2. Imamo sasvim dovoljno igrača da odradimo posao na pravi način. Oni koji su standardni ove sezone igraju odlično, neki su u lošijoj formi, ali raduje me da mladost dolazi i na njima je da se pokažu. Kada je riječ o utakmici sa Albanijom, tu ćemo probati i neke druge sisteme koji bi nam u budućnosti mogli koristiti – rekao je Baždarević.

Najbolji nogometaši BiH  do susreta sa Gibraltarom u Zenici će obaviti sedam treninga, a prvi je zakazan za sutra od 17.30 sati.

U kvalifikacionoj H-grupi za SP 2018. godine u Rusiji, selekcija BiH na tabeli zauzima treće mjesto sa sedam bodova, iza vodeće Belgije sa 12 i Grčke sa 10 bodova.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*