Vučić: Cijenim i vodim računa o interesima Bošnjaka

Aktuelni premijer i kandidat za predsjednika Republike Srbije izjavio je danas u Novom Pazaru da poštuje Bošnjake koliko i Srbe i da će autoput Koridor 11 proći preko Peštera.

„Završavamo autoput Beograd-Čačak, uskoro ćemo da potpišemo ugovor za Čačak-Požega. Odatle slijedi put preko Peštera, 107 kilometara, do Boljara. To će da znači spas za Novi Pazar, Sjenicu, Ivanjicu i Arilje, za čitav taj dio Srbije“, rekao je Vučić u obraćanju tokom otvaranja prvog atletskog stadiona u Novom Pazara.

Srbijanski premijer je naveo i da se planira izgradnja autoputa Požega-Užice-Kotroman-Višegrad-Sarajevo kako bi se istovremeno ljudi sa ovih područja povezali i sa Beogradom i sa Sarajevom.

„Time bismo spojili i Srbe i Bošnjake svuda. I Bošnjake iz Sarajeva i Novog Pazara, ali i Srbe iz Hercegovine sa Srbima u Beogradu. Kada zajednički radimo možemo da imamo najbolje rezultate“, poručio je Vučić i dodao da zna da mu mnogi Bošnjaci prije godinu, dvije nisu vjerovali.

Vučić je u obraćanju prisutnima naglasio da je onoliko koliko je kao Srbin poštovao Srbe, uvijek i u svakom trenutku poštovao, cijenio i vodio itekako računa o interesima Bošnjaka.

„Naša politika je politika budućnosti, a politika budućnosti je politika novih autoputeva, novih bolnica, novih fabrika, zajedničkog života, a ne ratovanja i sukoba. Suviše smo krvi međusobne prolivali da bismo to ikada više smjeli da pomislimo i ponavljamo“ poručio je Vučić.

On je u obraćanju medijima ponovio stav o potrebi stvaranja bescarinske unije između zemalja zapadnog Balkana.

Sredstvima Vlade Srbije u Novom Pazaru je izgrađen prvi moderan atletski stadion, jedan od najvećih u regionu.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*