Beograd: Odgođeno suđenje za zločine u Kravici

Suđenje osmorici pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske, optuženih za zločine nad civilima u selu Kravice kod Srebrenice, odgođeno je za 13. aprila pred Odjelom za ratne zločine Višeg suda u Beogradu zbog nedolaska jednog od optuženih.

Advokat optuženog Dragomira Parovića sudu je priložio medicinsku dokumentaciju hitne medicine iz Novog Sada, prema kojoj optuženi nije mogao doći na današnje suđenje.

Sud je nakon toga odgodio suđenje, ali i naložio branitelju da mu u roku od tri dana dostavi detaljnu medicinsku dokumentaciju o Parovićevom zdravstvenom stanju.

U ovom procesu optužnica tereti Nedeljka Milidragovića, Aleksu Golijanina, Milivoja Batinića, Aleksandra Dačevića, Boru Miletića, Jovana Petrovića, Dragomira Parovića i Vidosava Vasića.

Tužiteljstvo za ratne zločine tereti okrivljene za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u suizvršiteljstvu, a u ovom postupku planirano je saslušanje mnogobrojnih svjedoka i eksperata kao i izvođenje drugih dokaza.

Optuženi se terete da su u Srebrenici počinili ratni zločin nad civilnim stanovništvom, tako što su u hangaru “Kravice” 14. juli 1995. godine ubili 1.313 Bošnjaka, javlja Tanjug.

Svi optuženi su se ranije izjasnili da nisu krivi po optužbama, a detaljnu obranu za sada je iznio samo Batinić dok su Nedeljković i Golijanin odbili da to učine.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*