air_serbia

Drama u avionu Air Serbia na putu iz Beograda za London: Uhapšene četiri osobe

Četvero putnika aviona Air Serbia koji je iz Beograda poletio ka Londonu privedeni su po slijetanju na londonski aerodrom Heathrow. Pretpostavlja se da je riječ o britanskim državljanima pakistanskog porijekla, a privedeni su zbog uznemiravanja putnika i potencijalnog ugrožavanja sigurnosti.

Kako piše B92, članovi posade i putnici, među kojima je bila i novinarka srbijanske agencije Beta, prvo su osjetili dim cigareta. Tri mlađa muškarca i žena su i poslije više upozorenja putnika, nastavili pušiti.

Situacija tokom dvosatnog leta bila je napeta, dolazilo je i do svađe sa putnicima, a privedena putnica je ostale putnike optuživala za rasizam.

Tokom leta privedeni su non-stop sjedali i ustajali, premještali se sa mjesta na mjesto, a druga četiri mlađa putnika iz aviona su praktično služila kao osiguranje i sprječavali ih da šetaju po avionu.

Jedna od stjuardesa otela je paklu cigareta i upaljač jednom od privedenih, oduzela pasoš i izdala pisano upozorenje, a u jednom trenutku zaprijetila je i da će avion prinudno sletjeti.

Kada je avion konačno sletio u London svi putnici su zamoljeni da ostanu na svojim sjedištima. Ušla je policija i uhapsila navedene putnika, a od putnika u zadnjim redovima koji su im bili najbliži uzeti su iskazi.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*