Organizacija RVI Tuzla: Uručena donacija za Hasana Durakovića

Nastupilo je proljeće koje je posebno obradovalo ratnog vojnog invalida Hasana Durakovića, kome su njegovi saborci iz Organizacije ratnih vojnih invalida grada Tuzla ponovo pritekli u pomoć i nastavili svoju humanu misiju koju su započeli još prošle godine.

Kuća u kojoj živi ovaj 100 % ratni vojni invalid je u jako lošem stanju. Još prošle godine obezbijeđeno je dosta građevinskog materijala da se ista u potpunosti prilagodi potrebama porodice Duraković a ovo je samo nastavak te akcije – istakao je sekretar O RVI Tuzla Nermin Marevac.

“Nastavljamo tamo gdje smo stali, nećemo odustati sve dok naš saborac Hasan Duraković ne dobije kuću dostojnu življenja. Na ovom putu nam je danas veliku podršku pružila firma Ytong Xella BH d.o.o. Tuzla koja nam je donirala 14 m3 siporeksa. Nije ovo prvi put da pomažu, i prije su to radili za boračku populaciju ovog grada i na tome im se u ime organizacije zahvaljujem.

Sada idemo dalje, krovnu konstrukciju imamo, treba nam još stolarija i sanitarni materijal za kupatilo pa ko može i hoće da pomogne neka se javi u organizaciju. Želim se ovom prilikom zahvaliti i svim dosadašnjim donatorima a sve njih pa i one najmanje će mo pobrojati kada završimo kuću našeg Hasana Durakovića.”- izjavio je sekretar O RVI Grada Tuzla Nermin Marevac.

Hasan Duraković, 100 % ratni vojni invalid je kratko izjavio kako je sretan što nije zaboravljen, što postoji još firmi ali i pojedinaca koji su tu da pomognu, kada pomoć treba. Dolzak proljeća me baš obradovao jer s njim je došla i moja nada da ću konačno živjeti u kući koja ima lijep krov, prozore, zidove, pa zar mi treba ljepši poklon- izjavio je Hasan Duraković.

Treba svakako još napomenuti da su u pomoć oko prenošenja siporeksa do kuće Hasana Durakovića, koja se nalazi na veoma nepristupačnom terenu, kao i do sada u pomoć pritekle njegove komšije, saborci ali i nekoliko radnika Komunalca, koji su  došli pomoći Hasanu Durakoviću.

(ORTV Tuzla/RTV7)

 

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*