London blokiran nakon terorističkog napada, zakazana hitna sjednica vlade

Britanska premijerka Theresa May zakazala je hitnu sjednicu Vlade zbog terorističkog napada u Londonu. Napadač je izbo policajca ispred zgrade parlamenta, nakon čega je ubijen, a svjedoci prenose da je na obližnjem mostu Westminster vozilo pokosilo i do 10 osoba, od kojih je jedna žena preminula.

Sve službe su u pripravnosti, nakon što snage sigurnosti iz vatrenog oružja pogodile napadača ispred britanskog parlamenta u centru Londona, objavili su zvaničnici Donjeg doma.

Centar grada je u potpunosti blokiran, a iz metropolitanske policije su odbili kazati koliko ljudi je povrijeđeno te da li ima smrtno stradalih, javalja The Telegraph.

Troje djece, tačnije tinejdžera iz Francuske je povrijeđeno, a prema pisanju The Telegrapha, u Londonu su boravili na školskom izletu.

Tinejdžere je udario automobil na Westminsterskom mostu, prenose britanski mediji.

Fotograf Reutersa je novinarima rekao da je na obližnjem Westminsterskom mostu nakon zvukova pucnjave vidio najmanje desetak ranjenih osoba.

Kako javlja policija Londona, ukupan broj mrtvih, zajedno s napadačem je četiri, prenosi AFP.

Škotski parlament u Edinburghu prekinuo je debatu o drugom referendumu o nezavisnosti nakon incidenta pred Britanskim parlamentom u Londonu.

Škotski poslanici planirali su glasati nakon dvodnevne rasprave o pozivu premijerke Nicole Sturgeon za drugim referendumom o napuštanju Ujedinjenog Kraljevstva.

Rasprava je suspendirana nakon što su neki poslanici izjavili da bi trebala biti prekinuta iz poštovanja prema napadnutom policajcu u Londonu, prenosi Avaz.

Sturgeon je objavila na Twitteru da su njene misli uz misli uz sve u Westminsteru “uvučenim u ovaj užasavajući incident”.

Objavljena prva fotografija napadača, na njoj se vidi i nož:

Screenshot_36

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*