Na dnevnom redu zahtjev za smjenu ministrice odbrane BiH i njenih zamjenika

Na dnevnom redu današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH je Zahtjev za glasanje o rekonstrukciji Savjeta ministara BiH, kog su potpisali poslanici DF i SDP BiH, javlja TV1.

Poslanici ove dvije stranke smatraju da se Parlament BiH treba izjasniti o smjeni ministrice Odbrane BiH Marine Pendeš i njenih zamjenika Seada Jusića i Borisa Jerinića zbog postrojavanja Oružanih snaga BiH (OSBiH) u Banjaluci na Dan RS.

“Marina Pendeš, Sead Jusić i Boris Jerinić ne trebaju biti na funkcijama koje obnašaju jer svakim danom srozavaju ugled ove institucije”, rekao je poslanik DF-a Željko Komšić u obraćanju parlamentarcima.

Poslanik SBB-a Damir Arnaut podsjetio je da je ova stranka poslala zahtjev o razrješenju Seada Jusića iz ove stranke prije dva i po mjeseca.

“Prijedlog predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH o smjeni Jusića nije dostavljen predsjedavajućem ovog doma”, rekao je Arnaut.

Ovaj zahtjev prokomentarisala je i Aleksandra Pandurević, poslanik SDS-a.

“Voljela bih da je navedem jedan član zakona ili Ustava u ovom zahtjevu, ne vidim ništa osim jeftinog populizma”, kazala je Pandurević.

Ona je dodala da ministrica i zamjenici nisu ništa naredili, te da je to uradio predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, a u skladu sa zakonom.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*