Reprezentativci BiH danas putuju u Albaniju: “Zmajevi” najavljuju ozbiljnu igru i dobar rezultat

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine danas sa sarajevskog aerodroma putuju za Albaniju, gdje će u utorak igrati prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom te zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

Prijateljski meč sa selekcijom Albanije igraće se 28. marta u Elbasanu, tri dana nakon utakmice protiv Gibraltara u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, a u kojoj su izabranici Mehmeda Baždarevića sinoć slavili rezultatom 5:0.

Selektor bh. reprezentacije Mehmed Baždarević uoči polaska za Alabaniju istakao je da su prijateljske utakmice za njega uvijek prijateljske, ali i izuzetno važne s aspekta novih taktičkih zamisli i pružanja prilika igračima s manjom minutažom u prethodnim utakmicama.

Kako je kazao, još uvijek nije odlučio kome će pružiti priliku u susretu s Albanijom, ali je kada su u pitanju povrede potvrdio je da su Edin Višća, Ermin Bičakčić, Avdija Vršajević pod upitnikom.

Na pitanje kako vidi reprezentaciju Albanije, učesnika prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva u Francuskoj, Baždarević je kazao da se radi o izuzetno dobroj reprezentaciji s kvalitetnim igračima.

“To liči na ono što će nas čekati u junu. Na nama je tamo da igramo ozbiljnu utakmicu i da još jedanput pokažemo da imamo i nekih novih stvari i novih igrača za ono što nas čeka u sljedećim kvalifikacionim utakmicama. Očekujem dobru utakmicu, ne idemo da očekujemo poraz već nešto pozitivno”, poručio je Baždarević.

Osvrnuo se i na sinoćnu igru protiv Gibraltara koja je, kako je kazao, mogla biti još ozbiljnija i agresivnija, ali da su u konačnici tri boda najbitnija.

“Što se tiče same grupe, vidimo da se stvari komplikuju, možda i u pozitivnom smislu, svi ostaju u igri za prvo i drugo mjesto, što nas raduje. Sada moramo imati snage i znanja, a malo i sreće kao što su Grci imali sinoć. Sve je u našim rukama, tako da moramo biti spremni za ono što nas čeka u sljedećoj kvalifikacionoj utakmici, da odradimo to na još bolji način”, kazao je selektor Baždarević.

Bh. golman Asmir Begović istakao je da s Albanijom očekuju dobru utakmicu, a kako je kazao, u ovakvim susretima najbitnije je raditi na kvalitetu i strukturi igre.

“Hoćemo dobar rezultat. Dobra igra je bitnija da se spremimo za Grčku kako treba”, rekao je Begović.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*