SONY DSC

Pobjednička ekipa Fakulteta elektrotehnike Tuzla putuje u Cirih

Ceremonija otvaranja EESTech-ovog takmičenja na temu “Nadzirano mašinsko učenje” je održana jučer u Multimedijalnoj sali Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli.
Prema Evropskim propozicijama takmičenja, u konkurenciji je bilo pet timova, sa po tri člana. Stručni žiri u sastavu vanr.prof.dr. sc. Lejla Banjanović-Mehmedović, doc.dr.sc. Damir Demirović i mr.sc.Ivan Bosankić je proglasio 31.03.2017. godine pobjednički tim lokalne runde takmičenja.

Pobjednički tim u sastavu: Mustafa Spahić, Haris Selmanović i Tarik Omerčehajić, studenti Fakuleteta elektrotehnike, će predstavaljati Univerzitet u Tuzli na Evropskom takmičenju u maju 2017, u Cirihu, Švajcarska.

Ceremoniju otvaranja je vodila ispred EESTech organizacije studentica Fakulteta elektrotehnike Amila Dervišević.

Skup su pozdravili vanr.prof.dr.Nerdina Mehinović, dekanesa Fakulteta elektrotehnike, vanr. prof. dr. Lejla Banjanović-Mehmedović, koordinator edukacijskih aktivnosti na projektu, Eniz Vukovic ispred generalnog sponzora “Closenger doo” i Kristijan Smiljanić ispred “Leftor doo”. Dodjeljene su zahvalnice sponzorima, žiriju i fakultetu.

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*