Premijera filma “Ruža” 6. aprila

Premijera igranog filma „RUŽA“ u produkciji Pozorišta mladih Tuzle i Udruženja „Mladi Tuzle“ Tuzla, a uz podršku Grada Tuzla, Fondacije tuzlanske zajednice, Akademije dramskih umjetnosti Tuzla, Teatra Kabare, Ingel d.o.o. i „Vive Žene“ Tuzla najavljena je za 6.april. Produkcijom ovog filma, Mladi Tuzle napravili su iskorak u 13.godišnjem postojanju u Tuzli.

Igrani film „Ruža“ nastaje iz dva razloga: prvi razlog je želja Mladih Tuzle da prošire paletu svojih usluga, te da na drugačiji način ostvare misiju svog rada – odgoj djece i mladih putem umjetnosti, a drugi razlog se krije u potrebi da Mladi Tuzle nauče šta je zapravo film, koji je put nastanka filma, te da ubuduće započnu i sa filmskom produkcijom u okviru svojih aktivnosti.  Tokom trinaest godina našeg postojanja i rada, suočili smo se sa različitim problemima i potrebama djece i mladih, i uvijek smo nastojali putem pozorišne umjetnosti doprinijeti prepoznavanju, suočenju, istraživanju, a potom i rješavanju istih. Trenutno smo u fazi kada želimo filmskom umjetnošću pomoći djeci i mladima da odrastu u zdrave ličnosti, ističu iz Pozorišta mladih .

„Ruža“ je film koji govori o predrasudama, o tome kako društvo odbacuje i osuđuje dječaka koji je siromašan i povučen, o fenomenu mješovitog braka, o posljedicama porodičnih svađa, o raspadu zajedničke države, zajedničkih principa i vrijednosti življenja, te o kajanju koje, ako uslijedi kasno, nema efekte na  promjenu situacije. Veoma često, u ovakvim situacijama, pomoć struke i psihoterapeuta nužno je potrebna za iscjeljenje i zdravo odrastanje. Film će na simboličan način informisati djecu i mlade o profesiji psihologa i oblicima psihoterapije prema kojoj djeca i mladi imaju strahove, predrasude, izbjegavanja i osuđivanja onih za koje se sazna da su na bilo koji način imali takve razgovore, sesije…

Režiju filma potpisuje Adnan Mujkić, magistar umjetnosti glumac. U filmu igraju: Remira Osmanović, Olivera Blažević, Emina Goletić, Amila Beširović, Eldar Zubčević, Benjamin Avdić, Adnan Mujkić, Amina Zahirović, Amila Kadić, Toni Krstić, Kemal Fazlić, Sanja Vuleta, Saša Pavlović, Mustafa Bešić, Iva Šimić, Tarik Kačapor i Amna Sakić. Montažu filma uradio je Benjamin Bakija.

Premijerno prikazivanje filma zakazano je za 6.4.2017.godine u prostorijama CineStara Tuzla, dvorana 1. sa početkom u 19.00h i 21.00h, uz napomenu da će se na premijeri filma pojaviti glumačka i ekipa organizacije. Za premijeru nema slobodnih mjesta.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*