U Trebinju i Tuzli otkrivena municija

Službenici Jedinice granične policije Trebinje oduzeli su 21 metak za vojnu pušku prilikom izlaska iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Ivanica.
Municija je otkrivena graničnom kontrolom Golfa, bh. registarskih oznaka. Vozilom je upravljao državljanin BiH G.G. (1989.) koji nije posjedovao dokumentaciju o legalnom nabavljanju i posjedovanju.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva Federacije BiH, protiv G.G. bit će podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”.

Istovremeno, službenici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla na letu za Geteborg pregledom ručnog prtljaga K.B. (1973.), nosioca putnih isprava BiH i Holandije, otkrili su četiri metka bez dokumentacije.

Prema naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, predmet je ustupljen Policijskoj stanici Živinice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Pripadnici Granične policije BiH četiri osobe liši su slobode na graničnim prijelazima.

Tako su službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo lišili su slobode A.S. (1967.), državljanina Crne Gore. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Policija Brčko distrikta BiH raspisala potragu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “organizirani kriminal” u vezi s krivičnim djelom “zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja”.

Osoba je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigla letom iz Beča i bit će predata nadležnom organu.

Na međudržavnom prelazu Ivanica pri ulasku u BiH slobode je lišen D.S. (1971.) jer ga je potraživao Općinski sud u Živinicama zbog krivičnog djela “laka tjelesna povreda” u sticaju s krivičnim djelom “sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje”. Službenici Jedinice granične policije Trebinje predali su državljanina BiH i Republike Hrvatske pripadnicima Sudske policije Trebinje.

Službenici JGP Gradiška lišili su slobode N.K. (1960.) nakon što je utvrđeno da ga potražuju Osnovni sud u Doboju i Osnovni sud u Banjaluci zbog krivičnih djela “krađa”. Bh. državljanin kontroliran je prilikom ulaska u BiH na MGP Gradiška. Predat je službenicima Sudske policije Banjaluka.

Istovremeno službenici JGP Bijeljina lišili su slobode bh. državljanina A.S. (1981.) jer ga potražuje Općinski sud u Živinicama zbog krivičnog djela “učestvovanje u tuči”. Kontroliran je pri ulasku u BiH na MGP Rača i predat službenicima Sudske policije Tuzla.

Službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeveroistok Bijeljina Granične policije BiH spriječili su krijumčarenje veće količine sportske opreme iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu. Robu su N. N. osobe pokušale prokrijumčariti čamcem preko rijeke Drine. Ugledavši policijske službenike udaljili su se odbacivši pakete robe. O događaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH. U toku je daljnji rad na ovom slučaju i otkrivanju počinilaca ovog krivičnog djela.
(Vijesti.ba / AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*