Hebibović i Sarić donijeli pobjedu Sarajevu na gostovanju kod Slobode

Sloboda je u 2. kolu Lige za prvaka bila domaćin ekipi Sarajeva. Bordo ekipa je pobijedila golovima Anela Hebibovića i Elvisa Sarića.
Trener Slobode Vlado Jagodić je odlučio da utakmicu počnu Hadžić, Škahić, Todorović, Ziljkić, Oradgić, Subić, Lazevski, Mehmedagić, Hairilahović, Zec i Kalezić, dok je njegov kolega na drugoj strani, Mehmed Janjoš, na teren poslao Pavlovića, Hodžića, Rustemovića, Kovačevića, Duljevića, Sarića, Hebibovića, Mihojevića, Al. Bekića, Ahmetovića i Ivetića.

Utakmica između Slobode i Sarajeva nije ponudila mnogo u prvom poluvremenu. Izdvojiti se može samo udarac Ahmetovića iz 32. minute, koji je završio iznad gola Tuzlaka.

U prvom poluvremenu je viđena samo još jedna prilika, Kovačević je pokušao glavom, a lopta završila iznad gola Slobode. Na odmor su ekipe otišle pri rezultatu 0:0.

Na otvaranju drugog dijela utakmice, tačnije u 46. minuti, Duljevićev udarac je završio pored gola Slobode. Kapiten Sarajeva je potom šutirao u 55. minuti, golman Slobode je odbio loptu, a Hebibović ju je potom poslao u mrežu Tuzlaka za vodstvo Bordo ekipe.

Isti je igrač srušen u šesnaestercu u 72. minuti utakmice, gosti su tražili penal, ali ga nisu dobili.

Kako je vrijeme prolazilo, tako se Sarajevo fokusiralo na odbranu svog gola i čuvanjem prednosti. Sloboda je imala šansu u 93. minuti, koja nije iskorištena, a potom je Sarić pogodio iz slobodnog udarca postavio konačnih 2:0.

Susret nije završio nogometaš Slobode Mehmedagić, koji je u posljednjim trenucima utakmice dobio drugi žuti, odnosno crveni karton poslije oštrog starta nad Duljevićem.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*