Sloboda rješava dugovanja nastala proteklih godina, danas potpisivanje sporazuma FK sa Poreskom upravom

Upravni odbor FK Sloboda Tuzla danas zaključuje ranije dogovoreni sporazum sa Poreskom upravom Federacije BiH o reprogramu dugovanja čime se otpisuju kamate, a Sloboda će u roku od 10 godina vratiti sva dugovanja.

Kako je najavljeno, FK Sloboda Tuzla zvanično potpisuje ranije odobreni repogram duga koji je u petak potpisan od strane Poreske uprave FBiH, a kojim će Sloboda mjesečnom ratom u iznosu od oko 23.000 KM vraćati dugovanja.

Novi upravni odbor FK Sloboda Tuzla koji djeluje od septembra 2016. godine kao Odbor za hitnost, a od decembra kao zvanični UO FK Sloboda Tuzla aktivno radi na rješavanju zatečenih problema te je proteklih mjeseci uz potpunu isplatu ili obostranim sporazumom riješio najveća dugovanja. Doprinosi na plate uredno su izmireni sa zaključenim 31. martom tekuće godine, a uredno se servisiraju sve tekuće obaveze, plate uposlenicima i fudbalerima.

Pojedini mediji u proteklom periodu negativno su izvještavali javnost o dešavanjima unutar FK Sloboda Tuzla i aktivnostima uprave kluba, stoga iz Upravnog odbora poručuju da je potpunim izmirenjem duga uz otpis kamata ili zajedničkim sporazumom UO FK Sloboda Tuzla izmirio najveći dio naslijeđenih dugovanja nastao proteklih 10 godina, a pisanja pojedinih medija u negativnom kontekstu ne pomažu FK Sloboda Tuzla koji transparentnim radom stvara jedan zdrav i održiv kolektiv koji se takmiči u samom vrhu bh. fudbala, saopćeno je iz kluba.

FK Sloboda Tuzla najmlađi je tim koji se takmiči u BH Telecom Premijer ligi, a to pokazuje činjenica da šest juniora igra za prvi tim. Unatoč tome, klub se kvalifikao u Ligu 6 te se bori za četvrto mjesto koje potencijalno vodi u Evropu, a koliko uprava sredstava i truda ulaže u omladinske selekcije pokazuje juniorski tim FK Sloboda Tuzla koji se bori za titulu Premijer lige BiH koja garantuje kvalifikacije za Ligu šampiona čime bi klub inkasirao dodatna sredstva za razvoj mladih i domaćih igrača.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*