Biznis forum FIPA-e i Svjetskog saveza dijaspore BiH 21. aprila

Agencija za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) i Svjetski savez dijaspore Bosne i Hercegovine organizirat će 21. aprila u Sarajevu Biznis forum s ciljem promocije Bosne i Hercegovine kao investicione destinacije, prezentiranja mogućnosti za ulaganja i privlačenja stranih investicija.

Na forumu će govoriti i prisustvovati predstavnici Vijeća ministara BiH, FIPA-e, Svjetskog saveza dijaspore, Ministarstva ljudskih prava i izbjeglica BiH, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Vanjskotrgovinske komore BiH, općina, privrednici iz BiH i inostranstva i drugi.

Također, predstavnik FIPA-e će predstaviti male i srednje projekte iz turizma sa fokusom na zdravstveni turizam, poljoprivrede, metalnog sektora, tekstilnog sektora, itd koji bi mogli biti interesantni dijaspori i njihovim poslovnim partnerima koji će prisustvovati forumu.

Na forumu će se između ostalog govoriti i o mogućnostima za proširenje suradnje među privrednicima.

FIPA ističe činjenicu da bh. dijaspora ima značajan broj istaknutih privrednika koji bi mogli dati svoj doprinos razvoju BiH, te stoga zaslužuju da im se posveti posebna pažnja, saopćeno je iz te agencije.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*