OKK Sloboda: Veoma smo iznenađeni reakcijom KK Bosna Royal Jelly

Povodom saopštenja KK Bosna Royal Jelly, Skupština OKK Sloboda Tuzla je na redovnoj sjednici, nakon veoma konstruktivne rasprave, donijela slijedeće zaključke i odlučila da ih podijeli sa bh. sportskom javnosti:

OKK Sloboda u potpunosti stoji iza gospodina Velimira Gašića, šefa stručnog štaba OKK Sloboda Tuzla.

Veoma smo iznenađeni reakcijom KK Bosna Royal Jelly – kluba koji nije uopšte spomenut u obraćanju gospodina Gašića – dakle, kluba koji je ničim izazvan odlučio da se obrati saopštenjem za javnost, a koje je veoma teško shvatiti na način na koji želi KK Bosna Royal Jelly. Tačnije da se prikaže, odnosno implicira sportskom kolektivu iz Tuzle, ali i iz ostalih košarkaških sredina, kao tzv. vaninstitucionalnih centara moći ??? koja se nalaze van Sarajeva, i da će oni, kao tobože odlučivati, ko bi mogao biti novi polufinalista, ali i finalista u Ligi za prvaka Prvenstva BiH.

Radi se o jednom tzv. spinovanju problema, i to problema koji očito košarkaški prijatelji iz KK Bosna Royal Jelly imaju sa svojom sredinom, svojim klubom i svim onim odnosima koji su vezani za klub i oko njega.

Savjetujemo svojim sportskim prijateljima iz KK Bosna Royal Jelly da pitanja koja ih žuljaju, rješavaju unutar svoga kluba i svojih instutucija, i da probleme koji su evidentni, a radi se o kvaliteti, ponavljamo kvaliteti suđenja, ne prebacuju na druge košarkaške klubove.

Gospodo draga, smatramo da ste ovim primjerom pokušali da narušite koncept i organizaciju OKK Sloboda Tuzla, koji je u potpunosti različit od Vašeg, te Vas i sve ostale dušebrižnike još jednom podsjećamo na dugoročne ciljeve OKK Sloboda Tuzla:

– opredijelili smo se za mlade igrače,
– opredijelili smo se za dugogodišnji program,
– opredijelili smo se za iskusnog trenera,
– opredijelili smo se za sve ostalo što nosi ovakva koncepcija.

(OKK Sloboda/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*