Održan sastanak sa predstavnicima Regulatorne agencije za komunikacije (RAK)

U utorak, 11.4. u Gradskoj upravi Tuzla održan je sastanak gradonačelnika Jasmina Imamovića sa direktorom Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) Predragom Kovačem i saradnicima. Tokom sastanka razgovaralo se o problemima, ali i potencijalima korištenja javnih telekomunikacijskih mreža.

Predstavnici Agencije upoznali su gradonačelnika Imamovića i saradnike o preduzetim aktivnostima po pitanju nelegalne gradnje i instaliranja javnih telekomunikacijskih mreža, te naveli da će Regulatorna agencija za komunikacije biti istrajna u nastojanjima koja ulaže kako bi se sve nadležne institucije uključile u rješavanje problema koji postoji u oblasti nelegalne gradnje i instaliranja javnih telekomunikacijskih mreža.

Gradonačelnik Imamović je dao punu podršku radu Regulatorne agencije za komunikaciju i istakao da se širenje javnih telekomunikacijskih mreža, na području cijele BiH, treba obavljati na legalan način, bez ograničavanja konkurencije na tržištu, te da da svi korisnici treba da podliježu istim kriterijima i zakonskim obavezama. Upravo je nedostatak adekvatne zakonske regulative otežavao rad jedinica lokalne samouprave u regulisanju ove oblasti. Gradonačelnik je upoznao predstavnike RAK-a sa aktivnostima koje Grad Tuzla poduzima na regulisanju izgradnje telekomunikacionih mreža.

Dogovorena je bliža saradnja Grada Tuzla i RAK-a, u budućem periodu, kako bi se što kvalitetnije uredila oblast instaliranja javnih telekomunikacijskih mreža ali i iskoristili potencijali korištenja ovih mreža za povećanje prihoda lokalne zajednice.

(Grad Tuzla/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*