Krupa ubjedljiva protiv Slobode

Krupa je u utakmici četvrtog kola Lige za prvaka savladala Slobodu sa 3:0.

Prvu priliku na utakmici imala je Sloboda kada je u drugoj minuti pored gola šutirao Hairlahović. Dugo nakon toga nije bilo uzbuđenja, a onda je Zilkić sjajno pokušao u 21. minuti, međutim Aleksić je zakačio loptu i skrenuo je u korner.

Krupa je došla do prednosti u 31. minuti kada je sjajan gol glavom postigao Vukotić. Do kraja prvog poluvremena veliku šansu imao je Koljić u 37. minuti. Na početku drugog dijela pokušao je Milutinović, a Erić je odbranio.

Tandir je bio u šansi za Slobodu u 59. minuti, a tri minute poslije priliku je imao i Zec. Nije bilo promjene rezultata. Mehmedagić je glavom šutirao pored gola u 74. minuti. Krupa je u 80. minuti golom Dujakovića povisila na 2:0.

Pet minuta poslije nakon katastrofalne greške zadnje linije Slobode, Šamara, koji je ušao u istoj minuti, postigao je pogodak za, kasnije će se ispostaviti, konačnih 3:0.

Krupa – Sloboda 3:0 (Vukotić 31’, Dujaković 80’, Šamara 85’)

Stadion: Krupa (Krupa na Vrbasu). Gledalaca: 500. Sudija: Miloš Gigović (Gradiška). Žuti kartoni: Efendić, Salihović (Sloboda).

KRUPA: Kutić, Redžić, Jašarević, Koljić (od 85. minute Šamara) , Ljubenović (od 87. minute Perić), Dujaković, Milutonović, Vukotić, Čomor, Aleksić i Mirković (od 68. minute Barić).

SLOBODA: Erić, Salihović, Efendić, Zilkić (od 54. minute Veselinović), Grahovac (od 82. minute Kalezić), Lazevski, Mehmedagić, Tandir, Stjepanović, Hairlahović (od 65. minute Smajić) i Zec.

(SCSport/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*