Bh. glumac Nermin Tulić imao moždani udar

Bh. glumac Nermin Tulić danas je usljed moždanog udara završio u bolnici. Iz FK Željezničar čiji je Tulić veliki navijač, a prisustvovao je i otvaranju istočne tribine 1. aprila poželjeli su oporavak i dali podršku porodici.

– Veliki navijač Željezničara, Nermin Tulić, danas je, zbog posljedica moždanog udara, završio u bolnici. FK Željezničar je mislima uz porodicu Tulić i nadamo se da se uskoro vidimo na Stadionu Grbavica.

Tulić je poznat po svojim duhovitim, ali i britkim tvitovima u kojima hvali i kritikuje društvene pojave u BiH.

Rođen je 5. januara 1952. godine u Sarajevu. Diplomirao je 1978. godine na Filozovskom fakultetu, odsjek za scensku umjetnost. Karijeru je gradio na filmu, televiziji, radiju i pozorištu.

Početkom rata pogođen je granatom kada je izgubio obje noge, ali i nakon te tragedije vratio se poslu koji voli. 1993. godine postaje direktor Pozorišta mladih Sarajevo.

Pozorišnu scenu uvijek je stavljao na prvo mjesto, a neke od prestava u kojima je glumio su: “Kralj Lir”, “Bašeskija, san o Sarajevu”, “Ljepotica i zvjer”, “Kad bi ovo bila predstava”.  Neki od filmova u kojima je glumio: “Duhovi Sarajeva”, “Go West”, “Ljeto u zlatnoj dolini”, “Sve džaba” .

Dobitnik je mnogih nagrada, među kojima su i “Zlatni lovorov vijenac” za doprinos umjetnosti teatra MESS 1998. godine, Glumac godine BH radija 2006. i glumac godine radija Sarajevo 1990.

(Vijesti.ba / NAP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*