Teletoviću 12 minuta: Bucksi izgubili u tijesnom meču, prvi tim Istoka pred eliminacijom

Milwaukee Bucksi našeg Mirze Teletovića nisu uspjeli i u drugom susretu u Air Canada Centru pobijediti Toronto Raptorse, koji su izjednačili skor na 1-1 u play-off seriji.

Pobjednik je odlučen tek u zadnjoj minuti u koju su domaćini ušli s prednošću od tek 102:100. No, do kraja susreta Raptorsi su uspjeli vezati još četiri poena, dok Bucksi nisu pogodili ništa te je duel okončan s konačnih 106:100.

Kapiten bh. reprezentacije igrao je 12 minuta, ali nije se upisao u strijelce (šut 0-2), ubilježio je tek dva skoka. u redovima poraženih odličan je bio Giannis Antetounkounmpo (24 poena, 15 skokova, 7 asistencija), dok su Toronto do trijumfa predvodili DeMar DeRozan (23 poena) i Kyle Lowry (22).

Svojevrsno iznenađenje priredili su Boston Celticsi kada su pred početak play-offa zasjeli na prvu poziciju Istočne konferencije, ispred aktuelnih prvaka Cavaliersa. Sada su na putu da ponovo naprave iznenađenje, ali neprijatno za njihove navijače. Izgubili su i drugi meč zaredom u svojoj dvorani od osmoplasiranih Bullsa, 97:111, koji sada vode 2-0 u seriji. Kod Chicaga su blistali Jimmy Butler (22) i Dwyane Wade (22), dok Boston od poraza nije uspio spasiti Isaiah Thomah (20).

LA Clippersi su savladali i drugom susretu Utah Jazz, 99:91, uz dobru igru Blakea Griffina (24) i Chrisa Paula (21).

(SCSport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*