Beograd: Formiran ministarski tim za zaštitu firmi Agrokor i njihovih dobavljača

Ministri trgovine i ekonomije  BiH, Srbije, Slovenije i Crne Gore danas su poslije sastanka u Beogradu kojem je prisustvovao i premijer Srbije Aleksandar Vučić saopštili da podržavaju napore koje Vlade Hrvatske ulaže u stabilizaciju poslovanja Agrokora i da će zajednički raditi na zaštiti zaposlenih u kćerkama-firmama tog koncerna i interesa svih dobavljača.

Na tom sastanku je formiran ministarski tim koji će biti u svakodnevnoj komunikaciji u cilju razmjene informacija i preduzimanja zajedničkih aktivnosti na očuvanja radnih mjesta, interesa dobavljača i stabilnog poslovanja firmi iz sastava Agrokora u svakoj od zemalja.

Jedan od zaključka je i da će svaka od zemalja sprovoditi kontrolu finansijskih i robnih tokova kompanija vezanih za Agrokor u skladu sa zakonima koji važe u četiri države, saopštilo je Ministarstvo trgovine Srbije.

Sastanku u Beogradu prisustvovali su ministri trgovine i poljoprivrede Srbije Rasim Ljajić i Branislav Nedimović, potpredsjednik Vijeća ministara i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović, ministar ekonomije Crne Gore Dragica Sekulić i ministar ekonomskog razvoja i tehnologije Slovenije Zdravko Počivalšek.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*