Skoplje: BiH i Makedonija potpisale sporazum o saradnji Vijeća ministara BiH i Vlade Makedonije

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i makedonski predsjednik Đorge Ivanov prisustvuju danas biznis forumu privrednika BiH i Makedonije.Crnadak potpisao  Sporazum o saradnji Vijeća ministara BiH i Vlade Makedonije.

Forum, na kojem učestvuju privrednici iz BiH i Makedonije, održava se u Ministarstvu vanjskih poslova Makedonije u Skoplju, najavljeno je ranije iz kabineta makedonskog predsjednika.

U prisustvu Ivanića i Ivanova biće potpisan sporazum o saradnji Vijeća ministara BiH i makedonske Vlade u procesu pristupanju Evropskoj uniji (EU) koji će doprinijeti bržem procesu evropskih integracija BiH, uz razmjenu znanja i iskustva sa Makedonijom, te istovremeno predstavlja ispunjenje jedne od obaveza BiH iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

Ivanić se u odvojenim susretima sastao sa predsjednikom Makedonije Đorgem Ivanovim i predsjednikom Vlade Emilom Dimitrijevim.

Delegacija BiH sastala se i sa predsjednikom VMRO-DPMNE Nikolom Gruevskim, a razgovaraće i sa predsjednikom Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoranom Zaevom.

 Skoplje: Crnadak potpisao  Sporazum o saradnji Vijeća ministara BiH i Vlade Makedonije
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak,  , potpisao je   Sporazum o saradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Makedonije u procesu pristupanja Evropskoj uniji, saopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Potpisivanje Sporazuma će doprinijeti bržem procesu evropskih integracija Bosne i Hercegovine, uz razmjenu znanja i iskustva s Makedonijom, te istovremeno predstavlja ispunjenje jedne od obaveza Bosne i Hercegovine iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s Evropskom unijom.

U skladu sa odredbama Sporazuma predviđeno je formiranje zajedničkog odbora koji će na operativnoj razini razmatrati provedbu Sporazuma o saradnji.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*