Srebrenica: Održan prvi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula

Prvi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 22. godišnjice genocida nad Bošnjacima „SZ UN-a“ Srebrenica, održan je u Potočarima.

Za predsjednika Organizacionog odbora imenovan je Ćamil Duraković, za njegovog zamjenika Nermin Alivuković, a potpredsjednici su Sadik Ahmetović i tuzlanski muftija Vahid ef. Fazlović. Organizacioni odbor je imenovao i predsjednike 12 pododbora.

“Mi smo dosta radili da bismo došli do ovog sastanka. Bilo je određenih nesuglasica koje su prevaziđene jer svima nam je obaveza da godišnjicu obilježimo dostojno. Zvanično smo konstituirali Organizacioni odbor. Imamo jednu novinu po kojoj će zamjenik predsjednika Organizacionog odbora biti zamjenik načelnika Općine Srebrenica. Imenovali smo potpredsjednike Organizacionog odbora, kao i predsjednike pododbora, kazao je predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 22. godišnjice genocida nad Bošnjacima „SZ UN-a“ Srebrenica Ćamil Duraković.

On je naglasio da su do sada načelnici Općine Srebrenica nosili ovu aktivnost, ali to je sada promijenjeno jer načelnik nije Bošnjak.

“Uspjeli smo to prevazići, a smatramo da Općina Srebrenica mora da se stavi na raspolaganje kako bi obilježavanje proteklo dostojno”, rekao je Duraković.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*