NUB “Derviš Sušić” Tuzla: Predstavljen Mustafićev roman “Nikad se više nećemo sresti”

Sinoć je Biblioteka “Derviš Sušić” bila domaćin promociji knjige “Nikad se više nećemo sresti”, autora Mirsada Mustafića . O knjizi su govorili: prof.dr Adib Đozić, Mersada Nuruddina Agović i mr Alija Mrkonjić.

Mirsad Mustafić, svake godine, počev od 2006., poklanja svom rodnom gradu i svima nama knjigu pripovijedaka ili romana bosanske književno-umjetničke faktografije o stradalništvu naroda, rečeno je na promociji .

Autor Mustafić ističe da je osnovna poruka romana “suživot”. Knjiga osuđuje rat i donosi nam toplu ljubavnu priču smještenu u ranim uslovima. Osnovna poruka romana glasi da je,ipak, suživot u Srebrenici moguć i da su došla vremena da jedni drugima pružimo ruku pomirenja, poručujeMustafić.

“Nikad se više nećemo sresti”, predstavlja roman koji objedinjuje zapise o polupanim slikama života. Mustafićevo književno djelo trebalo bi da bude vodilja generaciji naših unuka i praunuka da se zlo ne bi ponovilo.

Mustafićev književni rad je biografski i književno – umjetnički zapis o više „prokletih generacija „čija je mladost ostala u rovovima i potocima, a koju će prekriti zeleni busjeni i niko neće znati gdje su. Njihove će se duše vječito tražiti po stratištima neispunjenih želja“…

Pisac Mirsad Mustafić, do danas je objavio 13 knjiga posvećenihSrebrenici. Član je Društva pisaca Tuzlanskog kantona.Njegov književni rad je višestruko nagrađivan, a neka djela doživjela su više izdanja.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*