ekshumacija8_959318845-700x402

U Tuzli identificirano pet žrtava iz proteklog rata

Pet žrtava iz proteklog rata identificirano je danas u Podrinje identifikacionom centru u Tuzli.

Glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH Lejla Čengić kazala je Feni da je riječ o žrtvama bošnjačke nacionalnosti ubijenim tokom genocida izvršenog u julu 1995. godine na području Srebrenice.

Po njenim riječima, posmrtni ostaci ekshumirani su u ranijem periodu iz sekundarnih masovnih grobnica Liplje i Kamenica na području Zvornika, sekundarnih masovnih grobnica Zalazje i Zeleni Jadar na području Srebrenice i na površini terena na lokalitetu Kameničko Brdo na području Bratunca.

“Do sada su identificirani posmrtni ostaci 42 žrtve genocida koji bi trebali biti ukopani 11. jula na kolektivnoj dženazi u Potočarima”, kazala je Čengić.

Danas su identificirani:- Aziz (Nurko) Sulejmanović, rođen 1961. u mjestu Luka, općina Srebrenica;- Omer (Adil) Smailović, rođen 1961. u mjestu Peći, općina Srebrenica;- Zule (Nezir) Fejzić, rođen 1963. u mjestu Nogačevići, općina Srebrenica;- Jakub (Salih) Mandžić, rođen 1958. u mjestu Gladovići, općina Srebrenica;- Ahmo (Salih) Smajić, rođen 1952. u mjestu Tokoljaci, općina Srebrenica.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*