SARAJEVO, BiH - 21. april 2017: Predsjednik Upravnog odbora Privredne komore u Adani Atila Menevse (L) i predsjednik TUBSIAD-a Abdurrahman Uvak danas su u Sarajevu potpisali protokol o saradnji  ( Emre Baştuğ - Anadolu Agency )
SARAJEVO, BiH - 21. april 2017: Predsjednik Upravnog odbora Privredne komore u Adani Atila Menevse (L) i predsjednik TUBSIAD-a Abdurrahman Uvak danas su u Sarajevu potpisali protokol o saradnji ( Emre Baştuğ - Anadolu Agency )

Turski privrednici iz Adane žele ulagati u BiH

Predstavnici Tursko-bosanskohercegovačkog udruženja privrednika (TUBSIAD) i Privredne komore iz turskog grada Adane danas su u Sarajevu potpisali protokol o saradnji, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon svečanog potpisivanja protokola o saradnji u zgradi ambasade Republike Turske u Sarajevu, predstavnici ovih organizacija su poručili kako u narednom periodu namjeravaju ulagati u BiH.

Predsjednik Upravnog odbora Privredne komore u Adani Atila Menevse kazao je kako nakon danas potpisanog protokola aktivno ulaze u istraživanje svih mogućnosti za investiranje u Bosni i Hercegovini.

“U Sarajevu boravimo sa 25 naših poduzetnika iz Adane. Već smo obavili neke sastanke i to je svakako prvi korak. Sutra ćemo posjetiti i Tuzlu. Na ovaj način smo formirali jedan most između Adane i BiH”, rekao je Menevse.

On je naglasio kako je upućen poziv privrednicima iz BiH da posjete Adanu i tako se upoznaju s potencijalima ovog grada. Cilj je, kako je istakao, povećati trgovinsku razmjenu između Adane i BiH, koja trenutno iznosi oko 15 miliona dolara na godišnjem nivou.

Predsjednik TUBSIAD-a Abdurrahman Uvak kazao je kako trgovinska razmjena između Turske i BiH nije na željenom nivou, te da je cilj svakako da ona bude veća.

Naglasio je kako u narednom period očekuju investicije poduzetnika iz Adane, posebno kada je u pitanju oblast stočarstva, poljoprivrede i rudarstva.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*