BIHAMK: Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove

U većem dijelu BiH saobraćaj se ovoga jutra odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, dok na dionicama kroz usjeke skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz.

U cilju nesmetanog održavanja Europskog kupa u kajaku i kanu na divljim vodama „Vrbas 2017“, danas u vremenu od 08:00 do 18:00 sati najavljene su izmjene u odvijanju saobraćaja na lokalitetu kanjona „Tijesno“, na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka. U vrijeme izmjene režima, saobraćaj će se odvijati naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, dionica A-1 Butila–Vlakovo u smjeru Vlakova vozila saobraćaju jednom saobraćajnom trakom. Molimo vozače da na ovoj lokaciji voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići). Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila.

Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnog prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati).

(BIHAMK/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*