Povremeno pojačan promet vozila

U većem dijelu BiH promet vozila danas je povremeno pojačan, a uvjeti za vožnju relativno povoljni. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove centralne i sjeverne Bosne, kao i u istočnim krajevima na dionicama u višim predjelima, ovoga jutra upozoravamo na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, dionica A-1 Butila–Vlakovo u smjeru Vlakova vozila saobraćaju jednom saobraćajnom trakom. Molimo vozače da na ovoj lokaciji voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići). Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila.

Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnog prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati).

(BIHAMK)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*