Brisel: Kožul na sastanku Parlamentarnog plenuma energetske zajednice

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Predrag Kožul danas će učestvovati u radu Parlamentarnog plenuma Energetske zajednice u Briselu.

Članovi Plenuma prisustvovaće sastanku Odbora za industriju, istraživanje i energiju Evropskog parlamenta o temi “Energetska zajednica u Evropskoj Uniji (EU)”, u okviru koje će se obaviti rasprava o EU paketu čiste energije i implikacijama amandmana na Energetsku zajednicu i Ugovor o uspostavljanju Energetske zajednice.

U radu Plenuma učestvovaće i predsjednik Odbora za industriju, istraživanje i energiju Evropskog parlamenta Jirži Buzek.

Na sastanku će Kožul prezentirati izvještaj o najaktuelnijim pitanjima u funkcionisanju Energetske zajednice, a posebna sesija biće posvećena i budućoj saradnji članova Parlamentarnog plenuma o pitanjima od zajedničkog interesa.

Sastanci Plenuma održavaju se dva puta godišnje.

Jedan sastanak se održava u parlamentu zemlje koja predsjedava Eneretskom zajednicom, a drugi naizmjenično u Beču ili u Briselu u Evropskom parlamentu.

Domaćin prethodnog sastanka Parlamentarnog plenuma, koji je bio održan 13. oktobra 2016. godine, bila je Parlamentarna skupština BiH.

(Agencije/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*