Blazersi i Nurkić okončali sezonu, Teletović igrao u porazu Bucksa

Jusufa Nurkića više nećemo gledati na NBA parketima ove sezone, to je sad sasvim izvjesno. Nažalost, nismo ga gledali ni rano jutros (po našem vremenu), kada su njegovi Trail Blazersi poraženi i u četvrtom meču u play-off seriji protiv Warroirsa, 103:128, te tako i ispali iz doigravanja.

Nakon što je u trećem susretu ovih rivala Nurkić nakratko zablistao, ali i ponovo načeo povredu noge, ljekarski tim Portlanda je odlučio da se ne isplati rizikovati s njegovim novim nastupom i eventualnim pogoršanjem stanja. No, div iz Živinica će, ipak, ovu sezonu pamtiti po dobru; najviše po dolasku u Trail Blazerse, gdje je prosto eksplodirao i pokazao svoj raskošni potencijal (prosječno 15 poena i 11 skokova), što nije imao priliku učiniti u prethodnom klubu, Denver Nuggetsima.

Što se same utakmice tiče i visokog trijumfa favoriziranog Golden Statea, treba naglasiti da su od početka meča gosti u Moda Centeru svima dali do znanja da upravo u ovoj utakmici žele riješiti pitanje prolaska u drugi krug play-offa. Dominirali su od početka do kraja susreta, a briljirao je triling Steph Curry (37 poena) – Draymond Green (21) – Klay Thompson (18). Kod Portlanda najbolji Damian Lillard (34), dok je CJ McCollum bio ispod svog standarda (šest poena).

Visok poraz doživjeli su i Bucksi u Torontu, 93:118, nakon kojeg su domaći Raptorsi poveli u seriji 3-2. Za razliku od prethodna dva meča, Mirza Teletović je ovog puta dobio priliku igrati, ali svega osam minuta. Za to vrijeme ubacio je jednu trojku (šut 1-2), te upisao po jedan skok i ukradenu loptu. U pobjedničkom sastavu najefikasniji je bio Norman Powell (25 poena), a kod Milwaukeeja Giannis Antetounkounmpo (30).

Atlanta Hawksi poveli su 3-2 u seriji protiv Washington Wizardsa, nakon pobjede od 111:101. Trijumf je donijela sjajna timska igra Hawksa, svi članovi prve petorke upisali su dvocifren broj poena, a najefikasniji je bio Paul Millsap (19).

(scsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*