Oakland: 60 tinejdžera napalo i opljačkalo putnike u vozu

U lokalnom vozu u Oaklandu na desetine tinejdžera napalo je i opljačkalo putnike u toku vikenda, saopštile su vlasti.
Kako su očevici naveli i kako se vidi na snimcima sa nadzornih kamera, između 40 i 60 tinejdžera preskočilo je naplatnu rampu na stanici Koliseum u Oaklandu u zalivskoj oblasti San Franciska u subotu, prenosi AP.

Oni su ušli u voz koji se zaustavio na stanici i oteli torbe i telefone od sedam putnika, a zatim pobjegli prije nego što je policija stigla da odreaguje, izjavila je portparolka lokalne saobraćajne službe zalivske oblasti San Franciska Ališa Trost.

Dvije osobe pretrpile su lakše povrede u predjelu lica i pružena im je ljekarska pomoć na licu mjesta, rekla je Trost.

Vlasti su pregledale snimke nadzornih kamera u pokušaju da identifikuju osumnjičene i planirale su da slučaj podjele sa gradskom policijom, saopštili su zvaničnici.

U lokalnom prevozu dogodio se niz pljacki što je navelo vlasti da posljednjih nedjelja angažuju policijske jedinice. One prate mjesta napada kako bi povećale prisutnost policije na tim stanicama.

“Već su grupe ljudi uskakale u lokalne vozove, krale telefone i iskakale. Ali pljačka u kojoj učestvuje 40 do 60 osoba je veoma rijetka”, rekla je Trost i dodala da nije bilo prijava o korištenju oružja pri napadu.

 

(Vijesti.ba / Agencije)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*